Кметът на Смолян Николай Мелемов отмени бедствено положение в общината. Най-пострадал от вятъра е пътят за село Турян, на който има гора от паднали дървета. След 16 часа днес работниците на горското стопанство на общината и доброволци отвориха пътя към селото, което беше отчасти откъснато от света. Хората там са получили храна и лекарства благодарение на доброволци, които са минали по заобиколен черен път.
Кметът на Община Смолян бе категоричен, че хората от къщата, чийто покрив бе отнесен от вятъра, ще получат помощ за възстановяване на щетите.
Бедствено остава положението в Община Баните. Заради ураганния вятър над пет населени места са без ток повече от 30 часа. Днес екипи на енергото работиха през целия ден по възстановяването на щетите. В Давидково бурният вятър отнесе по-голямата част на физкултурния салон, който е ремонтиран преди два месеца. За щастие няма пострадали деца.
В Стърница пък ураганът отнесе покрива на Пречиствателната станция за питейни води, която захранва 80% от населението на община Баните. Цял ден екипи разчистваха  падналите дървета на пътя в общината.
На снимката: Физкултурният салон в Давидково

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I