С дюлгерски обичай стартираха строителните дейности за изграждане на физкултурен салон в гимназия „Васил Левски" в кв."Райково".
Смолянската фирма „Дюлгер" спечели обществената поръчка и ще извършва строителството.
„Щастлив съм да дам старт на един дълго чакан проект, който ще бъде за децата на Смолян. Да се обучават и спортуват в една приветлива и качествена среда. Това е и най-голямото признание за труда, който полагаме, защото децата на Смолян го заслужават", каза кметът Николай Мелемов. 
Директорът на гимназията Мария Илиева посочи, че има символика в това събитие, защото на 29 януари 1920 г., преди 98 години, със заповед на министъра на народното просвещение Цанко Бакалов Ксантийската непълна смесена гимназия се премества в Райково. С това се слага началото на най-авторитетното учебно заведение в Средните Родопи. Тя благодари на кмета Мелемов, че реализира този мащабен проект и след завършването му децата ще се радват на обновената база и ще имат още по-добри условия за спорт и обучение.
„По-стар дюлгерски обичай стартираме обекта, а водосветът да ни бъде за здраве и благоденствие, за да го открием в завършен вид. И аз благодаря на кмета Мелемов, че успя да защити този проект", посочи собственикът на „Дюлгер" ООД  Спиро Чавдаров.
На 12 януари 2017 г. Община Смолян подписа договор за безвъзмездна финансова помощ и стартира изпълнението на проектно предложение с наименование  „Обновяване и енергийна ефективност на образователна инфраструктура в гр. Смолян", включено в инвестиционната програма на Общината. Проектът е на стойност 6 598 925,21 лв. В рамките на 30 месеца ще бъдат обновени дворните пространства и спортни площадки в VII СОУ   "Отец Паисий", Езиковата гимназия и VI ОУ "Иван Вазов". Цялостен ремонт ще бъде извършен на ППМГ "Васил Левски", включващ енергийна ефективност и реконструкция на сградата, доставка, обновяване на прилежащо дворно пространство и изграждане на физкултурен салон и система за видеонаблюдение.
Основен ремонт и реконструкция ще бъде извършен на ОДЗ №5 "Буратино". На петте учебни заведение ще бъдат доставени обзавеждане и оборудване.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I