В Смолян да се реализира „Родопа кинофест"-тази идея бе една от темите на проведения Областен съвет по култура. Проектът трябва да се осъществи съвместно с Министерството на културата и Бояна Ню Имидж. „Родопа кинофест" ще бъде модерен фестивал, отговарящ на потребностите на младите кинографисти за място, на което свободно да обменят идеите си, да показват работата си и да обогатяват знанията и уменията си на различни семинари и work-shop-и. В този смисъл фестивалът ще бъде фокусиран върху младото поколение. Идеята да се позиционира фестивалът точно в Смолянския регион е свързана с желанието да се възкреси платформата за млади автори, като се стъпи върху предишния опит със стремеж да се превърне в културно събитие с национално и международно значение. Този фестивал ще допринесе както за развитието на киноиндустрията в България, така и за реализирането на много млади таланти в сферата, посочи зам.-областният управител Адриян Петров.
Целта на първото издание ще бъде платформа за млади кинографисти. Важна е и комуникацията с родопската публика и силното присъствие на родопските творци. Основната цел на фестивала е да създаде благоприятна среда за развитието на млади творци с разнообразен опит да разменят идеи и да намерят съмишленици. От друга страна фестивалът ще допринесе за развитието на туризма в общините и ще има положителен ефект върху местната икономика. Петров уточни, че всяка община от региона има възможност да участва.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I