Делото за убийството на 51 – годишната Милена Стефанова бе отложено със седмица.
Причината е, че майката на жертвата-Руска, е била нередовно призована и нямала адвокат. Това постанови състав на окръжният съд в Смолян, според който не трябва да се дава начало на разпоредителното заседание. Освен това магистратите уважиха искането на Руска Стефанова да бъде назначен служебен адвокат, който да защитава правата й по делото.
Обвиненият в жестокото убийство на приятелката си Петър Русев бе доведен от ареста в съдебната зала с белезници. Защитата на 62-годишният мъж също поиска отлагане на делото.
Следващото заседание е насрочено за 17 януари.
Припомняме, че кървавата драма се разигра на 13 март м.г. в смолянското село Турян, като разпрата между жертвата и 62 – годишния й приятел Петър започва на ливадата пред дома на Милена. Тогава пияният овчар подгонил жената, с която имал любовни отношения и я наръгва няколко пъти, като саморазправата продължила и в една от стаите и избата на къщата. Трупът на жената бе открит с осем прободни рани в ливада в смолянското село, като те са били причинени от нож с дължина над 27 см.
Полицаи задържаха Петър с окървавени дрехи и в нетрезво състояние. Пред униформените той заявил, че намушкал жената след като заподозрял, че тя му е изневерила.
Жената била от Варна. Двамата живеели на семейни начала от години в Родопите. Грижили се за животни. Най-вероятната причина за убийството е ревност. По-късно Петър направил пълни самопризнания, посочиха тогава от прокуратурата.
До 20 години затвор може да получи 62-годишният мъж. Това предвижда Закона за умишлено убийство, по който член прокуратурата в Смолян внесе обвинителния акт.
Ако делото се гледа по съкратената процедура, тоест обвиняемият признае всички факти и обстоятелства по обвинителния акт, то присъдата по закон ще бъде редуцирана с 1/3.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I