Близо 200 туриста от цялата страна и чужбина, посетиха днес курбана за Иванов ден, който се проведе в района на параклиса Свети Йоан на връх Мечи чал. Традиционен празничен водосвет за здраве за всички обичащи зимата, зимните спортове и планината бе отслужен от отец Станимир от Чепеларе.
Молитвеният дом е изграден преди 18 години и от тогава всяка година на Ивановден там се празнува. Параклисът се намира на 1 830 метра надморска височина, като няма аналог с друг като него в страната.
Специално за празника беше организиран безплатен транспорт за желаещи да запалят свещичка и да хапнат от курбана. Превозът  беше с начална точка от църква Света Богородица  в Чепеларе до долна лифтова станция. Днес лифтовете за поклонници бяха безплатни.
По данни на кмета на Чепеларе Славка Чакърова, именниците днес на територията на общината са над 220, като на курбана присъства и 94 – годишният скиор бай Иван.

24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I