Доживотна присъда поиска майката на убитата Милена Стефанова за 62 – годишния Петър Русев, който е направил пълни самопризнания за извършеното от него зверско деяние. Това заяви пред Съдебната зала Руска Стефанова със сълзи на очите. Желанието й за най-тежкото наказание е продиктувано най-вече за назидание на всички хора, които смеят да посегнат на чужд живот.
„Знам обаче, че това не може да се случи, тъй като той се е признал за виновен и ще сключи споразумение", добави майката на убитата Милена. Тя недоумява, какви са тези закони, които позволяват на човек, наръгал друг осем пъти, като признае вината си да получи по-леко наказание.
„Това трябва да се промени, не е нормално това", категорична е Руска.
Според нея, тя не е получила призовка за заседанието, но е научила за него и е пристигнала за делото.
Тя е поискала служебен адвокат, за да защитава правата й, като възнамерява да поиска кръвнина от 300 000 лв., като част от сумата ще дари на църквата в Турян, ако разбира се я получи, за което изрази съмнение.
„Моите деца са влюбени в Родопите, първото място, в което заживяхме беше Рудозем. Там работих в минния басейн. Милена обожаваше Родопите и затова бе тук", добави опечалената майка.
Тя не изрази съгласие и с тезата, че между Милена и Петър е имало любовна връзка.
„Говорила съм с много нейни приятелки, те не знаят за подобно нещо, да, от негова страна може да е имало чувства, но до там", добави Стефанова.
Тя разказа и за ужаса, който е преживяла, като е видяла снимките от следствието, на което се виждало жестокостта на извършеното от Петър.
„Тя е изненадана в една от стаите, в същия момент е перяла. Ръгана е в шията и преследвана, като общо осем пъти е забил ножа в нея. Намерена е в ливада, цялата в кръв. Въпреки всичко, тя е успяла да се отскубне и да скъса телена мрежа на близък кокошарник, за да търси помощ от близка приятелка, но е умряла от кръвозагуба", коментира още майката на Милена.
Тя изрази и съмнение, че е имало и подстрекател в цялата тази история.
„Всички говорят, че Петър е много тих човек, да но да наръгаш толкова пъти една жена, след което да не казваш къде е тя, пред разследващите. След това запалил и къщата си. Впоследствие е правил и опит да се обеси, но не е успял, може би защото трябва да си понесе наказанието", добави Стефанова.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I