Несесери за мобилни телефони на учениците, които да ги държат далеч от тях по време на час, въведоха в Средно училище „Никола Вапцаров" в Борино. Първи с подобна придобивка са възпитаниците от 7 – ми клас, които на влизане в час си поставят телефоните в несесера, като те са номерирани и съответно отговарят на номера на ученика. Преди това ги изключват и достъпът до тях е възможен в междучасията или след края на учебния процес. Нововъведението е поставено на видно място и съответният преподавател може да следи за мобилните устройства, като се ориентира по номерата на учениците.
„Идеята дойде от родител на една от родителските срещи, когато поставихме въпроса и поискахме идеи, как да постъпим така, че телефоните им да са далеч от тях по време на час. Тогава една  майка предложи тази идея, като съответно тя изработи и несесера, тъй като е шивачка", коментира директорът на училището Зекир Велиев.
Предстои въвеждането на иновацията и в останалите десет паралелки в школото, където учат общо 137 ученици.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I