За поредна година членовете на Сдружение „Родопски хайдути" ще се включат в честванията по случай Йордановден в кв."Устово", с.Бостина и с.Момчиловци. По местата ще бъдат организирани своеобразни шествия с портрета на поета и революционер Христо Ботев, в чест на 170 години от рождението му.
Това са местата и началния час на мероприятията:
-Момчиловци – в 9 ч. шествие ще тръгне до центъра на селото с портрета на Христо Ботев. Хвърлянето на кръста ще е от 10 ч.
-Соколовци - кръстът ще се хвърля около 11:30 ч.
-кв."Устово" – в 10 ч. ще започне шествието от църквата „Св.Никола".  Хвърлянето на кръста ще е от 10:30 ч. (участниците се събират от 09:00 в "Хаджичоневата къща").
-кв."Долно Райково" - сборният пункт е на "Бралото" в 10 часа. Хвърлянето на кръста ще е от 10:30 ч.
-кв."Горно Райково" - кръстът ще се хвърля в 10 ч.
-кв."Смолян" - в 10,30 ч. освещаване на бойните знамена на 101-ви Алпийски полк, след това шествие до р.Черна в близост до Спортната зала. Хвърляне на кръста към 11 ч.
„Призоваваме най-смелите и будни младежи в Смолян и околностите да вземат участие в един от най-светлите християнски празници!", посочват от патриотичното сдружение.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I