За близо час пътят Смолян-Пампорово е бил затворен заради паднало дърво на пътното платно, съобщиха очевидци. Огромният бор се стоварил на няколко метра пред автомобила им, като няколко секунди ги опазили от сериозни последици.
„Дървото, което беше огромно се строполи пред очите ни. Освен това пътят е заледен и трябва много да се внимава. Чакахме близо час, но адмирации за огнеборците, които успяха след пристигането си да освободят пътя за около половин час. Имаше доста чакащи автомобили, други предпочетоха да търсят и обходни маршрути", коментираха още смолянчани, които били на мястото на инцидента.
От дежурната част на областно пътно управление не бяха информирани за проблема. От там уточниха, че движението е в една лента по път III-866 Смолян – Стойките, в района на Смолян, поради опасност от падащи дървета. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.
От Пожарната също съобщават за множество получени сигнали за паднали дървета.
Жители от смолянската ул."Перелик" от блок №33 също сигнализират за няколко паднали дървета, като някои от тях са се ударили в покрива и стената на жилищата им. Проблемите започнали от снощи.
Постоянно постъпват и нови за поражения, в следствие на силният вятър в Смолян, като един от тях е и за паднали тенекии от покрива на учебният корпус на филиала на ПУ „Паисий Хилендарски".
Бурният вятър подлага и на сериозно изпитание и работещите на кулата „Снежанка", която  постоянно се олюлява, обяснява дежурният екип на радио-телевизионната кула. Страничното отклонение на върха на кулата под напора на вятъра е в метри, както визуално го определят хората в подножието на съоръжението, твърдят специалистите на „Снежанка". Дежурният екип на кулата описва обстановката в помещенията като усещане за олюляване в движещ се влак, а при по-силните пориви на вятъра трудно се запазва равновесие.
Паднали дървета са затворили за известно време днес пътя към вр. Снежанка. Заради ураганния вятър не работят лифтовете в Пампорово, а ски зоната е затворена. Ски зона „Мечи чал" в Чепеларе работи.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I