4 месеца мъжът подготвял 1 571 грама канабис в Елховец

Гръцки гражданин ли е наркодилър №1 в Родопите? На този въпрос ще трябва да отговори следствието в Смолян след ареста на 55-годишен мъж с най-голямото количество наркотици в последните години.
Акцията била извършена във вторник в Елховец, съобщиха от Областната дирекция на МВР. При обиск в къща, собственост на 41-годишна жена, полицаите откриват един килограм и 571 грама канабис. Дрогата била изсушена и според запознати, готова за консумация. Вилата била отдадена под наем на 55-годишния Й.Г., посочиха от полицията. Гръцкият гражданин е от град Патра.
Мъжът живеел в селото от около 3-4 месеца. Според местните, той и българка, с която съжителствали на семейни начала, се занимавали със земеделие. Приятелката му била родом от съседно рудоземско село. Отглеждали различни билки. При ареста гръкът обяснил, че огромното количество марихуана е била за лично ползване.
„Тих човек. Не знаеше български. Не контактуваше особено много с местните", посочиха за „Родопи Смолян" жители на рудомеското село.
Зачестяват случаите в региона на задържани лица за притежание на наркотици. Според запознати, на улицата грам марихуана се търгува между 15 и 20 лева. По най-прости изчисления, ако задържаното количество в Елховец бе стигнало до пазара на дребно, то възможната печалба би се калкулирала на над 31 000 лева.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I