„Демографската картина ни подлага на натиск как да осигурим запазване на училищната мрежа, добро качество на образованието, което да съответства на индивидуалните потребности и желания на всеки ученик". Това отбеляза областният управител Недялко Славов по време на заседанието на Комисията по заетостта, на което се обсъди и прие Предложението за държавен план-прием за учебната 2018/2019 година. Той не скри тревогата си от това, че броят на постъпващите ученици в училищната мрежа всяка година намалява. „Аз считам, че за предстоящата учебна година РУО-Смолян, заедно с директорите на училища и с представителите на общините, положиха много усилия и на база на направения анализ, предлагаме един балансиран план-прием, който да задоволява максимално регионалните потребности и е в унисон с политиката на национално ниво да се дава приоритет на професионалното образование".
За предстоящата учебна година планираните паралелки за област Смолян за прием след седми клас са 20 профилирани и 18 професионални, като по общини са разпределени, както следва: една професионална за Баните; една профилирана за Борино; две профилирани и две професионални за Девин; една профилирана и една професионална за Доспат; три профилирани и една професионална за Златоград; две профилирани и две професионални за Мадан; една професионална за Неделино; три профилирани за Рудозем; осем профилирани и осем професионални за Смолян; една профилирана и две професионални за Чепеларе. Данните сочат, че общият брой на учениците, завършващи седми клас в региона, е със 104 по-малко в сравнение с предходната година.



Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I