Апелативните магистрати върнаха казуса пак в Смолян

Министърът на финансите погна родопчанин за неплатени данъци, а делото ще бъде гледано за втори път в Окръжния съд в Смолян. Това стана ясно след като апелативните магистрати в Пловдив отмениха решението, с което мъжът бе признат за невиновен.
Искът от финансовото ведомство в размер на 13 115 лева бе заведен срещу С.К.-управител на фирма със седалище в Неделино. 61-годишният мъж влезе в съда по обвинение, че е избегнал установяването и плащането на корпоративен данък за пет данъчни периода. Роденият в село Козарка родопчанин застана пред Темида и заради това, че е „допуснал разпиляване на имущество на управляваната от него фирма"-товарни и леки автомобили, багери, самосвал, контейнеровоз.
Окръжният съд в Смолян първоначално призна за невинен 61-годишния С.К. Магистратите отхвърлиха предявения иск от министъра на финансите за сумата от 13 115 лева и 9 стотинки. Управителят бе оправдан и по обвинението за „разпиляване на имущество".
Решението обаче бе обжалвано пред Апелативния съд в Пловдив. Магистратите на по-горната инстанция прецениха, че при разглеждане на делото от страна на Смолянския окръжен съд е допуснато съществено процесуално нарушение, свързано с това, че „поради вътрешните противоречия на мотивите на практика е налице липса на мотиви".
„След като съдът не е изпълнил задълженията си по чл. 13, 14 и чл. 107 ал. 5 НПК е допуснал и нарушение по чл. 335 ал. 2 вр. чл. 348 ал. 3 т. 1 НПК, тъй като с това е нарушил правата на обвинението, за да може да се проследи начинът, по който е формирана неговата воля", се посочва още в мотивите на състав на Апелативния съд.



Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I