Бившият кмет на Неделино Стоян Беширов влезе в съда заради наложен му акт за нарушение от Агенцията за държавен финансов контрол. Ексуправникът на родопската община обжалва санкция в размер на 200 лева. Актът му е бил съставен за нарушение на Закона за финансовото управление и контрол на публичния сектор. През септември 2014 година тогавашният кмет допуснал авансово плащане към строителна фирма в размер на 9000 лева.
Според контролиращия орган пък, това било в нарушение на закона. Кметът е допуснал Община Неделино да поеме финансово задължение, без да са приложени контролни дейности, включващи предварителен контрол за законосъобразност. Не е попълнена заявка за поемане на задължение и не е изразено становище от финансовия контрольор, относно законосъобразността при поемане на задължение, въпреки, че на тази позиция е имало назначен човек в администрацията.
Златоградският районен съд потвърди наказателното постановление в размер на 200 лева. То обаче може да бъде обжалвано пред Административния съд в Смолян.
Припомняме, че служители на Националната следствена служба извършиха разпити на общо 26 лица в Неделино, сред които и Стоян Беширов. Разследването е заради извършени фиктивни ремонти на една и съща улица в родопския град по време на управлението на бившия кмет. Извършвани са дейности по изграждане на подпорна стена под трафопост на улица „Напредък" в квартал „Емовци". Парите са били отпускани на три пъти заради „неотложни дейности" по един и същ участък. Според разследващите пък, по този начин са източени стотици хиляди левове.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I