Ски полицията в Пампорово е реагирала на близо 300 сигнала от началото на зимния сезон. За осма поредна година  на територията на курорта функционира специалното подразделение. Това са шест униформени служители на реда, които се грижат за обществения ред на ски пистите и плацовете на Пампорово и Мечи чал. Ски полицията е факт с партньорството на „Пампорово"АД и ОД на МВР-Смолян.
Само за месец и половина от функционирането си  този зимен сезон, ски полицията е реагирала на 285 сигнала за различни случаи в курорта. Служителите на реда са съставили 160 протокола за предупреждение за различни нарушения на туристите. Съставени са два акта за дребно хулиганство, разкрити са двама извършители на кражби, задържани са две лица за притежание на наркотични вещество. Има заловени и трима водачи, които са подкарали колите си след употреба на алкохол.
„Най-важното е, че на територията на курорта не са допуснати тежки криминални престъпления и груби нарушения на обществения ред", заяви директорът на полицията в Смолян ст.комисар Николай Димов. Униформените участват и в съвместни проверки с други държавни институции в курорта, както и в полицейски операции с различна тематика.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I