Ученици от Смолян отбелязаха Деня на розовата фланелка. В ОУ „Юрий Гагарин" категорично се обявиха срещу тормоза и агресията. Учениците, съпричастни с проблема, бяха с розови сърца, на които имаше послания. Своите творчески идеи и креативност децата показаха и с табло под надслов „Не на страха в училище!". Бяха отправени различни призиви като „Не на обидите и подигравките, Не на грубостта в отношенията!". Те призоваха всички свои връстници да бъдат приятели, да се ценят и обичат.
Всяка година последната сряда на февруари е известна като Ден за борба с тормоза в училище. Познат е също и като „Ден на розовата фланелка". На този ден участниците носят розово, за да символизират своята позиция.
Всичко започва през 2007 г. като протест срещу инцидент, свързан с тормоз в едно училище в Канада. През 2008 г. премиерът на Британска Колумбия обявява този ден от февруари за ден срещу тормоза в училище. Всяка следваща година все повече ученици го честват, идвайки в училище с розови тениски и дрехи, на които пише „Тормозът спира тук" и „Ден на розовата фланелка". Скоро инициативата се подема и от хиляди училища по целия свят. За първи път в България се отбелязва през 2012 г.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Хубаво де, ама защо розово. След розовото да не последват цветовете на истамбулската дъга

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I