Общинският съветник от КРОС Кирил Асенов депозира в Общинската избирателна комисия в Смолян молба да му бъдат прекратени предсрочно пълномощията на общински съветник, съобщиха от Коалицията. Решението му е лично и съобразно измененията в Закона за местното самоуправление и местната администрация, влезли в сила от 19.01.2018 г.
Съгласно чл. 34, ал.5, т. 3 от  закона "Общински съветник не може да е едноличен търговец, съдружник, акционер, член на управителен, надзорен или контролен съвет на търговско дружество, което има сключени договори с общината, в която е общински съветник, както и търговски дружества с общинско участие или с общински предприятия".
Кирил Асенов е акционер в „Спортно-туристически център Перелик" АД, което го поставя в несъвместимост с длъжността на общински съветник.
Следващият в листата на КРОС е Анастас Караджов, който ще влезе в Общинския съвет след излизането на Асенов от ОБС.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I