Родни шофьори изтръпват по пътищата на Европа заради мигрантската вълна. Бежанци превземали на „абордаж" ТИР-ове, съобщиха за „Родопи Смолян" международни водачи от Родопите. Мигрантите издебвали тежките камиони по различни паркинги край магистрали и щурмували ремаркетата. Някои дори се прехвърляли на камионите в движение, разказват шофьори. Целта на бежанците от Сирия и Афганистан била „безплатен превоз" през границите.
„Просто е ужасно. Проверяваме камионите преди да тръгнем. При мен се качиха около 15 души, в движение. Потеглях бавно от паркинга когато видях в страничното огледало как се качват хора. Изтръпнах. Не знам дали са въоръжени. На първото възможно място с отбивка на пътя спрях. Отварям тентата и виждам трима. Бях грабнал една щанга с мен. Накарах ги да слязат. Когато го направиха сред стоката видях още хора. Общо бяха около 15 души. Искали да стигнат до Великобритания. Нахлуха в камиона на Кале във Франция. Тъкмо се бях върнал с ферибота от Англия. Дори не знаеха посоките. Масово дебнат ТИР-ове и се качват. Всички колеги са притеснени. Спрат ли ни на проверка, върви обяснявай, че не си трафикант на хора. Става все по-опасно да се шофира в Европа", разказа премеждията си за „Родопи Смолян" международен водач от Родопите.
Десетки международни шофьори от региона извършват курсове в цяла Западна Европа.
На снимката: Докато някои наши водачи се пазят от бежанците, други доброволно ги товарят в камионите си и ги закарват до определено място срещу съответното заплащане. От този български ТИР край Одрин бяха извадени полузадушени 106 сирийци, 45 от които са деца

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I