Пътищата в Смолян са проходими при зимни условия само с вериги. Девет машини са включени в снегопочистването. Пристигна и допълнителна техника. Отделно работят и три песъкарки. Зам.-кметът инж.Мариана Цекова посети на място фирма, отговаряща за снегопочистването, за да се запознае с обстановката. Отделно служители от община Смолян правят непрекъснато проверки как се почистват улиците и пътищата. От „Титан" заявиха, че до обяд са получили само два сигнала за улици, които да се изчистят в Дунево и Средок. Телефонът, на който се приемат сигнали, е 0301 6 22 98, денонощно.
Община Смолян призовава отново да не се паркират коли от двете на улиците, защото се възпрепятства дейността на снегопочистващата техника.
Поради обилния снеговалеж и обявения червен код за интензивни валежи, кметът Николай Мелемов издаде заповед водачите на градския транспорт  и на таксиметровите автомобили да използват автомобилите си подготвени за пътуване при зимни условия с подходящи гуми и с вериги.
Гражданите да се въздържат от пътуване с личните си автомобили, освен ако не е крайно необходимо. Личните автомобили да бъдат подготвени за пътуване  при зимни условия с подходящи гуми и вериги за сняг. Да се спазват въведените ограничения за движения в общината и през проходите в областта.
Ръководителите на държавни и общински ведомства, фирми, собственици и наематели на търговски обекти трябва да почистват от снега прилежащите тротоари, подходи към сградите, пешеходни зони, стълбища и площадки. Почистването да се извърши така, че да не се натрупва сняг в обсега на автобусните спирки, входове на гаражи и подходи към пешеходни пътеки.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Девет машини се разхождат из града с високо вдигнати гребла!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I