Четири водни проби са взети от служите на Регионалната здравна инспекция в Смолян в Златоград като всичките те са без отклонения. Това става ясно от справка на Здравната инспекция. Според нея, пробите на питейната вода са направени в ОУ „Васил Левски", СУ „Антим I", ДГ „Снежанка" и хранителен магазин „Солар Еко Енерджи" и категорично не са констатирани отклонения.
Припомняме, че в Златоград има регистриран бум на заболели от вирусен хепатит тип А, а доста от жителите на града изразиха съмнения, че „болестта на мръсните ръце" може би е плъзнала от местни водоизточници. Пробите на здравните инспектори обаче категорично отхвърлят подобна теза. По време на мониторинга на водата в областа от началото на месеца е имало засечена една проба, която не отговаря на изискванията по наредба 9 и тя е била в златоградското село Старцево. По повод на това РЗИ-Смолян е издало предписание, както и подробни указания за предприемане на хигиенни мероприятия и обеззаразяване на питейната вода. Взетата контролна проба е била без отклонения от нормите. Здравните инспектори не открили и отклоненията в нормите на питейна вода в Неделино, след паднали обилни валежи в района и последвалата забрана за ползване на водата. Според справката на РЗИ-Смолян, проверката, която е била направена на качеството на питейната вода чрез лабораторен анализ, не показва отклонения от нормите.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I