„Пампорово" АД е предложило на родителите на пострадалото дете да осигури медицински хеликоптер за транспортирането му до София, ако лекуващият медицински екип прецени, че е необходимо. Това съобщиха от ръководството на дружеството. Според последна информация, детето все още е в безсъзнание и състоянието му остава тежко. Руското семейство има апартамент в Пампорово. „Правим всичко възможно, за да помогнем на родителите и да окажем необходимото съдействие, с всичко което можем", уточни изпълнителният директор на дружеството Мариян Беляков. 
Случилото се в понеделник с 5-годишното дете от Русия е изключително неприятен и нелеп инцидент, заяви още Беляков. От дружеството коментират, че безопасността на пистите в Пампорово се проверява ежедневно преди отварянето на ски зоната, а инцидентът с контузеното дете не е свързан с пропуски в условията за безопасност. По предварителна информация малчуганът е блъснат от сноубордист на плац „Язовира", извън пределите на пистата, уточняват от „Пампорово". Според информацията до момента, предизвикалият сблъсъка 15-годишен сноубордист е карал с висока скорост и след скок е ударил русначето на плаца встрани от пистите. Такъв тежък инцидент не се е случвал в Пампорово за последните 10 години, допълват от дружеството.
Според Мариан Беляков този случай поставя отново въпроса за личната отговорност и безопасното поведение на сноубордистите и скиорите един към друг по пистите.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I