Сняг вали на територията на цялата Смолянска област, като от рано тази сутрин са въведени временни ограничения за товарни автомобили с маса над 12 тона с ремаркета и полуремаркета. Те не могат да преминават през проходите в района - "Пампорово", "Рожен", "Превала" и „Печинско", както и по пътните артерии Девин-Михалково и Доспат-Батак. „Снегът започна да вали от 03:00ч. през нощта, излязоха необходимият брой машини да разчистват и опесъчават пътните настилки. Ограничения има на този етап само за товарни автомобили. По всички пътища движението се извършва при зимни условия. Сигнали за инциденти на този етап няма", коментираха от дежурната част на Областно пътно управление. Температурите в района паднаха рязко, като на повечето места те са около минус 10 градуса. По информация на Планинската спасителна служба в Пампорово, към 07:00ч. там температурата бе минус 12, а общата снежна покривка е около 80 см.
От Агенция „Пътна инфраструктура" апелират шофьорите да отложат тръгването си в следващите часове, ако то не е спешно. Все пак ако тръгват на път от Агенцията призовават шофьорите, че е необходимо  автомобилите им да са със заредени резервоари, течност за чистачки, подходящи гуми, да имат на разположение вериги, които да използват, ако е нужно, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция".
Членовете на Областния кризисен щаб в Смолян са в готовност за евентуално привеждане в действия на оперативния план при бедствия. Предупредени са кметовете и общинските кризисни щабове да бъде проверена готовността на пътно-поддържащата техника, както и готовността за подсигуряване на населението с продукти от първа необходимост. Приоритетна е грижата към хронично болните и гражданите на хемодиализа.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I