„Група общински съветници се опитват по всякакъв начин да саботират работата на общинската администрация, респективно и развитието на Чепеларе". Това заяви кметът на общината Славка Чакърова минути след като разбра, че няма да има заседание на Общинския съвет в понеделник.
„Още през януари, когато се състоя редовното заседание на ОбС - Чепеларе в с. Хвойна, беше обявено, че на 5 февруари ще се състои заседание в общинската администрация, на което ще се обсъжда Бюджет 2018, като същевременно ще има и още три точки, които са свързани с Подробни устройствени планове. Току-що разбирам обаче, че такова няма да има. Това е поредният пример на групата общински съветници, които всячески се опитват да пречат, а не да помагат за развитието на общината. Това са шестимата съветници от ГЕРБ и двамата от групата на Валентин Черпоков", коментира Чакърова.
Тя припомни, че на 29 януари са се състояли комисии, на които е обсъждан бюджетът.
„Искам да отбележа, че имаше комисии, на които бяхме всички заедно, защото бюджетът трябва да се приеме от всички комисии. По време на дебатите имаше две предложения, моето, което аз като кмет на община Чепеларе входирам. Проектът е изготвен на база становищата, молбата на гражданите и целия екип на Община Чепеларе. Имаше и предложение от общинския съветник Искрен Бозов, който поиска намаляване от приходната част с 2 млн.лв. При зададените въпроси от мен и заместникът ми г-н Мемцов: Кажете откъде да отрежем и разходите? Отговор от него не получихме. Предложеният от мен бюджет, както и предложението на Бозов бяха гласувани от комисиите. Нито една от комисиите не е взела решение, нито е гласувано моето предложение, нито това на Искрен  Бозов", посочи Чакърова.
Тя не може да си обясни факта, че дадени лица, които са избрани да работят за общината и са положили клетва за това, се опитват да пречат.
„Ако намалим приходната част на бюджета с 2 млн.лв., то тогава трябва да намалим парите за образование, спорт, култура и облагородяване на населените места, нима това искат?", попита Чакърова.
В залата бе и председателят на ОбС – Чепеларе Росица Черпокова, според която е станало някакво недоразумение и няма свикана сесия на 5 февруари. Тя първоначално се ангажира, че такава ще има на 8 февруари, което пък съвпада с честванията по отбелязване на 20 – годишнината от единствения златен медал за България от зимна олимпиада на Екатерина Дафовска.
„От една година готвим отбелязването на това голямо събитие, чакаме официални гости, децата готвят музикална програма, а вие точно тогава искате заседание", контрира Чакърова.
Според нея, до този момент от въпросните съветници, никой не е потвърдил, че ще присъства на тържествата.
„Те не само, че не помагат, а в случая се опитват и да пречат", добави кметът на община Чепеларе.
Впоследствие Черпокова се ангажира заседанието да е на 7 февруари – сряда.
В Заседателната зала присъстваха и десетки  граждани и кметове на населени места. Доста от тях също изразиха възмущението си от поведението и отношението на осмината общински съветници.
„Аз също съм на мнение, че общинските съветници пречат на работата на община Чепеларе. Някои ме упрекват и обвиняват едва ли не, че лъжа, но аз говоря това, което виждам. Присъствам редовно на сесиите" , подкрепи Чакърова, Борислав Киряков.
Кметът изрази и възмущението си от тиражираните твърдения, че тя е плащала санкции от Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) с пари от общинската хазна.
„Такова нещо няма, аз съм ги платила от личните си средства", коментира Чакърова, като показа документ, с който са извършени плащанията към АДФИ.
„Не искам да се спирам за причините, заради които са ми наложени санкциите, защото нямам вина за тях, а плащам грешки на други, които преди мен са били на този пост", посочи още кметът на Чепеларе.
Тя изрази и ясната си позиция, че за ръководството на общината ще остават приоритет спортът, образованието и развитието на туризма, като се аргументира, че това са част от основните стъпки, които се предприемат за задържане на младите хора в региона.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I