От ръководството на Община Смолян призовават жителите на града да бъдат съпричастни с обстановката и да помагат, а не да усложняват ситуацията. Като пример дадоха създалите се ситуации на много места в Смолян, където след снегопочистващата техника, хората изхвърлят снега натрупан пред домовете, търговските обекти  и колите си отново на пътните платна.
„На улицата, известна като „Витошка", от сутринта седем пъти е минавала техниката да разчиства, веднага след нея снегът от района на търговските обекти и спрели автомобили се изхвърля отново на пътните платна, това сериозно затруднява работата и не помага, а напротив пречи в разчистването на Смолян", коментира зам.-кметът инж. Марияна Цекова.
От общината припомнят, че всички са задължени да разчистват пред търговските си обекти и жилищни сгради, като трупат снега в края на тротоарите, без той да се изхвърля на пътните платна.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Снегът от тротоарите е нормално да се изхвърля на пътното платно, не е нормално почистващите фирми да изчистват платната като снегът се избутва на тротоара! Според Вас Г-жо Цекова пешеходците по платното ли да ходим?!?!?!? И в същото време призовавате гражданите да изчистват пред жилищата и пред търговските обекти.

    ОтговорИзтриване
  2. А отсечките където гражданите не хвърлят сняг на пътя защо втори ден не се почистват?!?!Гражданите им виновни....

    ОтговорИзтриване
  3. А ДА ГО ТОПЯТ С КАЛОРИФЕРИ ЛИ???

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I