На спешно заседание днес в Областната администрация  ще се търси решение за осигуряване на транспортен достъп на населението в засегнатите села от свлачещето край смолянското село Тикале. Прокарването на обходен маршрут засега се забавя, заради несъгласие от страна на собственици на земи по предвиденото за временен път трасе. Мнозина от жителите на 11-те засегнати села пътуват всяка сутрин до Смолян на работа или училище, а след затварянето на пътя Мадан- Смолян, маршрутът им се удължава с минимум 30 км. Пешеходното преминаване през района на свлачището по пътя Смолян-Мадан също е опасно, информират от Областната администрация.  Предстои да бъде поставена сигнализация на пътя, която да предупреждава за забраната за движение. Стотици жители на селата в района преминават ежедневно през свличащия се терен, за да стигнат до работните си места или на училище в Смолян. Достъпът на 11 села до областния град е прекъснат от активизираното през миналата седмица свлачище при с. Тикале. Според данни на АПИ, това е най-мащабното в страната свлачище върху главен път.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Какви са тези нови пътища и решения, които струват прекалено скъпо и са неоправдани. Два моста от военните в дясно от пътя над реката и всичко е точно за леките коли. Товарния трафик-през Смилян.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I