Касите с хляб се пренасят на ръце през скалната блокада, откъснала пътя към 11 села, видя репортер на 24smolian.com.Бус от Смолян вози до свлачището в района на Тикале хляба, а касите се пренасят до транспортно средство, чакащо от другата страна да достави продукта от първа необходимост.
Както вече писахме, вече е стартирало изработването на нов обходен маршрут, който да улесни значително жителите на 11-те села край Смолян, които са засегнати от свлачището, блокирало пътя Смолян-Средногорци. В момента работещите и учениците от близките населени места трябва да пътуват допълнително и пътят им се удължава с минимум 30 км повече, за да стигнат до Смолян. Новата отсечка, от която вече са направени първите 100 м ще реши временно проблема. Новият път е с дължина от малко над 1 км, като началото му е от с. Влахово в посока на с. Тикале, като ще излиза на 2 км от разклона на последното село.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I