Кметът на Смолян Николай Мелемов: В българската история една дата свети по-ярко от всяка друга – 3 март - Ден на преклонение и Ден на вдъхновение!                      

На 3 март трябва да се преклоним пред всички, дали живота си за  освобождението и добруването на Отечеството – пред  всички войни, български опълченци, български поборници, национал-революционери, български будители и строители на съвременна България.
На 3 март трябва да си припомним, че изпепелената от петвековни пожарища българска земя е поселена от Народ, който през всички столетия на жестокото робство е запазил непокварено свеж, изумително млад и активен своя народностен характер, своя борчески съзидателен дух, и да се вдъхновим за нови дела.
Ние имаме здрав корен!
Българският дух е превъзмогвал и робия, и изпитания, и пази 140 години Отечеството свободно! 
ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК!

Областният управител Недялко Славов: Бъдете здрави и благословени, милейте за България и заедно да градим по-доброто й бъдеще!

Уважаеми граждани на област Смолян,
Честваме 140 години от Освобождението на България!
Трети март за всички българи е символ на национално обединение, достойнство и постигане на националните идеали, за които са се пожертвали поколения наши сънародници! На този ден актуалният и днес израз „Съединението прави силата" добива още по-дълбок смисъл и ни напомня, че обединението е единствения път към успеха. Това е и мотото на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. То е олицетворение както на нашата история и държавността, така и на идеята за обединена и солидарна Европа.
В навечерието на Националния празник, нека си дадем равносметка за големия потенциал на нашата родина, за богатата ни култура, фолклор, история, прелестната природа, и заедно, с обединени усилия да ги съхраним, обогатим и предадем на идните поколения, за да се наричат с гордост и нашите деца „Българи"! Това е най-достойният начин  да почетем паметта и саможертвата на героите!
Бъдете здрави и благословени, милейте за България и заедно да градим по-доброто й бъдеще!
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I