Германски, испански, италиански и френски ловни туристи идват за глигани и муфлони в Родопите. Има засилен интерес от чужди авджии, които се очакват да пристигнат до дни в Ловно стопанство „Извора" край Девин. Те ще пробват точния си мерник предимно в преследване на глигани и муфлони. Лов на вълци и мъжки екземпляри на глигани и муфлони е разрешен в „Извора" по това време на годината. От 10 април започва ловният сезон за дива коза, а от 15 април-и за глухар. Следи от набезите на вълци се откриват често в ловните полета на „Извора". Има останки от нападнати сърни и глигани, обясняват от стопанството.
За вълчи трофей се плаща 220 евро. Глигански трофеи, оценени със сребърен и златен медал, са отстреляни в „Извора" от началото на годината. Австралийски, американски, датски, руски, австрийски ловци са сред туристите в стопанството през 2017 г.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I