Предимно български туристи са клиентите в хотелите в Чепеларе и през този зимен сезон. От чуждестранните ваканционни групи преобладават македонци, румънци, сърби, гърци, англичани. По пистите на „Мечи чал" се спускат и ирландци. В града има ирландска общност, която притежава собствени жилища на ул. „Ирландия".
От 25 до 40 лв. струва нощувката в хотелите в Чепеларе през ски сезона, уточняват от хотелиерското сдружение.
Условията за ски в Чепеларе са отлични, информира общинската пресслужба. Падналият обилен сняг не създаде затруднения за комуникациите и инфраструктурата,  а превърна града в още по-притегателно място за зимна ваканция, коментира заместник-кметът Пантелей Мемцов. От общината припомнят, че всички пътища в района са разчистени и Чепеларе е напълно достъпен за пристигащите туристически групи.
Чепеларе е единствената община в област Смолян, която не обяви нито ден дървена ваканция след обилния снеговалеж.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I