44 пътни произшествия са възникнали на територията на областта през февруари, отчетоха от полицията. 17 души са били ранени при инциденти на пътя. За същия период на м.г. пострадалите са били трима.
Забелязва се увеличение, както на броя на произшествията, така и на транспортния травматизъм. През отчетния период са регистрирани 2102 нарушения на Закона за движение по пътищата, като за тях са съставени 231 акта за установяване на административно нарушение, 1164 фиша и 637 електронни фиша. Най-честото нарушение на правилата за движение е управлението на автомобил с несъобразена скорост-638 случая. 15 са случаите на неспазване на предимство, знаци и сигнали. 323 случая на неправилно паркиране, 81 – на неправилни маневри, 55 случая на управление на технически неизправно МПС. В 192 от случаите водачите са били с нередовни документи. Констатирани са 42 случая на неизползване на обезопасителни колани, 16 на ползване на мобилен телефон при управление на МПС. През месец февруари са констатирани 16 случая на управление на автомобил след употреба на алкохол. В половината от тях техническото средство е отчело концентрация на алкохол в кръвта на водачите до 1,2 промила, а за оставалите, в които концентрацията е била над 1,2 промила са образувани бързи производства, посочиха от полицията. Четирима водачи са управлявали автомобил под въздействието на наркотични вещества, като срещу тях също са образувани бързи производства. Един водач е отказал да бъде тестван за употреба на наркотични вещества.



Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I