46 новоназначени военнослужещи от 101-ви алпийски полк  в Смолян тържествено положиха военна клетва. Ритуалът се състоя на площад „Свобода" в стария център на родопския град. Командирът на алпийците полковник Димитър Кацаров пожела на младите бойци „на добър път и успешно справяне с предизвикателствата".
Новоназначените военнослужещи ще преминат 40-дневно обучение в Единния център за начална подготовка в Плевен. След приключване на обучението и успешното полагане на изпити, те ще станат военнослужещи на безсрочен договор и ще се влеят в редовете на полка, където ще започнат тренировки за придобиване на способности за специализирана подготовка.
На тържествения ритуал присъстваха заместник-областният управител на област Смолян Андриян Петров, ръководители на службите за национална сигурност,  представители на регионалния и общинския съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва, военно-патриотични организации и гости.
Назначаването на новите военнослужещи се налага, след като в края на 2017 г. бе взето решение батальонът в Смолян да се трансформира в полк. Предстои обявяването на нов конкурс за попълнение на свободните щатове в полка, като това трябва да стане до края на настоящата година.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I