Родителите на гурбет, баби и дядовци отглеждат тийнейджърите…

Все повече деца извършват престъпни деяния в Смолянско. Броят на непълнолетните лица във възрастовата група 14-17 години бележи тенденция към увеличаване през последните години, установи проверка на „Родопи Смолян" на база отчетите на Областната дирекция на МВР.
48 криминални деяния са били извършени от тийнейджъри през м.г. За сравнение, през предходната, 35 деца са престъпили закона и са били установени от органите на реда.
475 са разкритите лица за извършени престъпни дейности през 2017 година, срещу 448 за 2016-та. 41 жени са били задържани за различни криминални деяния за м.г. Петима чужди граждани пък също са влезли в докладите на полицията за незаконна дейност през м.г. Регистрираните престъпления за 2017 година в региона са 751.
Ръст на напълнолетните бандити има в Девин, Мадан и Смолян. 12 са задържаните лица под 18-годишна възраст на територията на РУ-Девин срещу 9 за 2016-та. В Мадан те са седем при 4 случая за предходната година. Най-сериозен е ръстът в Смолян. 15 тийнейджъри са престъпили закона през м.г. срещу 7 през 2016-та.
Според психолози, до голяма степен високият брой на децата, нарушили закона, се дължи на родители-гурбетчии и занижения контрол от страна на баби и дядовци, които са поели грижите за децата, докато родители се мъчат да им осигурят по-висок жизнен стандарт зад граница.
Разкриваемостта на престъпленията в региона е близо 67 на сто, което праща областта в челни позиции по този показател.




Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I