В една минута човек може да умре поне 60 пъти. Това е битието, на което може да се тури край за секунда. Тази минутка може да сбере в себе си всички радости, болки, усмивки и сълзи, любов и омраза, да прокърви сърце, да спаси душа, да изпълни мечти, да влети в бездната на пъкъла, да се възвиси и да не достигне свод за волята. 60 секунди, които могат да приютят вселената на една душа…
‎73 634 400 минути са изминали откакто едно сърце се изпълни с най-прекрасния порив. България вдиша своята глътка свобода преди 140 години.  Тя изду гърдите, превъзбуди умовете и накара милиони да повярват, че сами могат да проправят пътя си към своето бъдеще. Шипка, Сливница, Одрин, Дойран… бяха последвани от Берлин, Букурещ, Ньой. Главите бяха свеждани след всяка една еуфория, но нито едно знаме не докосна пръстта. Кръвта напои земята, сълзите я поляха, за да избуи поредната реколта. Събирана за мъничките конци, влитани във флаговете, които един ден отново да бъдат развети…
‎73 634 400 минути са изминали от онзи 3 март на 1878 година. В тях има съдби. Милиони трепети, радости, болка, мъка, гняв.
Огледайте се и кажете пред огледалото на вашата съвест какво виждате сега. Бъдете искрени не пред Отечеството, а пред себе си.
Имате своята минутка, в която всеки може да стане герой или да умре в ужаса на собствените си страхове или… угризения.
Пътят е много кратък, но посланията отекват. 60 секунди време към славата или…
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I