Решено: Средствата за Проглед отиват към Забърдо!
 
„Селски кмет ли управлява парите на Чепеларе? Защото така излиза. Средствата за Проглед се отклоняват за Забърдо, където управлява бащата на председателя на Общинския съвет"-тези коментари бяха изречени от гневни жители на Проглед, които вдигнаха протест преди последното заседание на разпоредителния орган в Чепеларе. Хората недоволстваха заради решение на комисиите в Общинския съвет, с което отпуснатите за ремонт на улица в Проглед средства ще бъдат пренасочени към други населени места. След няколкочасово заседание, все пак решението бе прието от съветниците. Така от 218 167 лева, Проглед ще получи едва 18 167 лева.
„Прогледнете" и „Не на задкулисните игри"-с тези плакати недоволни жители на село Проглед поставиха своите искания по време на заседанието, те обаче не бяха взети под внимание.
Скандално орязаните пари за спешен ремонт на улица в Проглед са били пренасочени към селото на председателя на Общинския съвет в Чепеларе. Това стана ясно от писмо на кмета Славка Чакърова в отговор на възмутените жители на чепеларското село.
 „След поемане на ангажимента за асфалтиране, отправих искане към министъра на финансите за неотложна финансова помощ в размер на 950 000 лева за завършване на проект „Ремонт на общински пътища и улици на територията на Община Чепеларе". Към искането има неразделна част с Приложение с обекти, сред които е и село Проглед. Всички обекти са с количествено-стойностни сметки, а основният ремонт на улицата в село Проглед възлиза на 218 167 лева.
Към настоящия момент община Чепеларе няма одобрен бюджет. На задължителните комисии, които се провеждат преди всяко заседание, общинските съветници отново си позволяват корекции на обектите и техните стойности, заложени в капиталовата програма. Предложението на зам.-председателя на ОбС Искрен Бозов за корекции на обекта „Основен ремонт на улица в село Проглед" на стойност 218 167 лева да бъдат пренасочени както следва: 18 167 лева за чакълиране на улицата в село Проглед, 50 000 лева за центъра на село Павелско, 90 000 лева за асфалтиране на улица към гробищния парк в село Забърдо и 60 000 за ремонт на улици и тротоари в село Забърдо.
На зададен въпрос от страна на зам.-кмета Панталей Мемцов как и по какъв начин за преразпределени средствата без направени количествено-стойностни сметки на обектите, така и не се дава отговор", се посочва в писмото на кмета Славка Чакърова.
Прави впечатление, че 150 000 лева от отпуснатите от финансовото министерство пари за ремонт в Проглед са пренасочени към Забърдо, където кмет е Валентин Черпоков-баща на настоящия председател на Общинския съвет в Чепеларе Росица Черпокова.
В същото време, в решението за отклоняване на средствата за Забърдо, няма никакъв приложен документ за количествено-стойностните сметки, посочи кметът Славка Чакърова.
„Нашето село се радва на голям туристически интерес, дори е курортно ядро към Пампорово. Основният приоритет на ръководството на нашата община е развитието на туризма и поетапно подобряване на облика на населените места в общината. Недопустимо е  селото ни да не получи тези пари, които са отпуснати конкретно за нашата улица", каза кметът на Проглед Марио Куцинов. Той изрази недоволството си от факта, че на комисии на Общинския съвет, които касаят развитието на конкретни населени места, не се канят кметовете на тези села.
Жителите на Проглед изпратиха и отворено писмо до министъра на финансите Владислав Горанов, с което го уведомяват за случващото се.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I