„Не мога да намеря хора. Фирмата ми стана подизпълнител по време на безплатното саниране, а нямаше как да събера бригада. Идват хора, на които им давам по 50 лева на ден, а те нямат елементарни познания. Ни за скелето стават, нито отдолу да подават материали. Мръщят се, че парите им били малко, а в същото време-умения никакви”, изрича майстор от Кърджали. Според него, болшинството от кадърни кадри в строителството в региона вече е зад граница.
Думите му бяха подкрепени и след старта на програмата за енергийна ефективност. 29 фирми санираха сгради в областния град Кърджали, а голям процент от служителите им бяха докарани от вътрешността на страната.
В същото време чуждестранните инвестиции в регионите на Кърджали и Смолян са в десетки милиони евро.
Общо инвестициите от чужбина в страната ни възлизат на близо 24 милиарда евро в рамките на 2016 година.
Родопите са отворени за чужди инвестиции и неистово желаят да се строят нови производствени мощности. В същото време обаче, бичът за работодателите се нарича-качествен персонал. Ниските заплати отдавна предопределиха нови маршрути за жителите на региона. Обратният път пък поне към момента изглежда немислим…
На снимката и видеото: Тук ще има промишлена зона и инвестиции в размер на стотици милиони евро, а работници?
24smolian.com
Четете по темата по-късно:
Кадрите, бизнесът и законите: Пияници и наркомани започват работа в заводи?!
Читав персонал за 600-700 лева?! Няма как да стане…
Статистика и действителност:
15 лева за 10 часа труд, къде видяхте 818 лева средна заплата в Смолян?!
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I