В Община Смолян ще се проведе заседание на експертна работна група във връзка с проблема със свлачището при Тикале, което затвори пътя Смолян – Мадан, съобщиха от Областната администрация. Експертната група ще има за задача да извърши оглед и картировка на свлачището, след което ще се дадат препоръки за спешни мерки за стабилизиране на свлачищната зона.
Заседанието ще бъде с участието на водещи геолози, експерти, представители на държавни и общински институции, ангажирани с проблема. Първоначалните огледи и видео кадри с дрон над свлачището показаха пукнатини с размери до 100-150 метра. Пътят Смолян – Мадан остава затворен заради свлачището при Тикале, а като обходен маршрут се използва трасето Смилян-Рудозем. В момента се изгражда и обходен път от с.Влахово до с.Тикале.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Бравооооо. Пет дена се размотаваха по медиите и сега отново ще се събират. Нема такава държава.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I