Проблемът с липсата на педиатри е преодолян с ангажирането на двама лекари, които временно ще заместват отсъстващите титуляри в Детското отделение в болницата в Смолян. Дежурства ще дават и други специалисти, обявиха от Регионалната здравна инспекция след среща с ръководствата на лечебното заведение и Здравната каса.
Новият Национален рамков договор дава възможност общопрактикуващи лекари със специалност „Педиатрия" да работят в детските отделения на болничните лечебни заведения. Това дава надежди, че част от тях ще се ангажират в помощ на отделението в смолянската болница.
Директорът на РЗИ – Смолян д-р Мими Кубатева от години алармира за тревожната статистика в региона ни по отношение на недостига на кадри както в болничната, така и в доболничната помощ, и призовава за обединени усилия за задържане и привличане на специалисти. Средната възраст на работещите в момента медици е над 50 години. Очертава се тенденция за закриване на лекарски практики за първична медицинска помощ, а новооткрити няма. От определените по новата Областна здравна карта 76 практики, само 65 общопрактикуващи лекари имат сключен договор с РЗОК, посочиха от Здравната инспекция.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I