Момчиловци се поклони пред паметта на героите, загинали за свободата на Родината, съобщи кметът на родопското село Сийка Суркова. Секретарят на НЧ "Светлина - 1925" Васка Мавродиева изнесла историческа справка за събитията преди 140 г., а дечицата от ДГ "Изворче" рецитирали "Аз съм българче". Аплодисментите на публиката предизвикал Гайдарски състав с ръководител Атанас Тодоров, който изпълнил патриотични песни. Венци и цветя били поднесени от Кметство - Момчиловци, НЧ "Светлина-1925", граждани.
„Честванията на националния празник 3-ти март в Момчиловци ще продължат и утре, когато "Родопски хайдути " ще отдадат почит към героите пред паметната плоча в центъра на Момчиловци, а на ски център "Картола" от 12 ч. ще се спускаме с трибагреници и ще разиграем патриотична викторина", коментира още Суркова.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I