В Доспат започна „война" срещу незаконното строителство. Нелегални сгради ще трябва да бъдат съборени. Заповедта на кмета Елин Радев бе потвърдена след обжалване от страна на собствениците на две съдебни инстанции, посочиха от Общинската администрация.
Заповедите на кмета са за премахване на незаконните строежи - стопанска постройка с навес и метален навес. До нарушителите бяха изпратени покани за изпълнение на сроковете по доброволно изпълнение, посочиха от екипа на Радев.
Единият нарушител вече премахна частично строежа - стопанската сграда, а от общината принудително изпълни Заповедта на кмета като премахна останалата част. Разходите ще са за сметка на нарушителите и ще се съберат по съдебен ред.
Този строеж се намира до Горната джамия в Доспат и на мястото му Общината ще изгради зелен кът. За същия имот се водеше и дело за спор за материално право, като делото мина през три инстанции - Чепеларски районен съд, Смолянски окръжен съд и Върховен касационен съд. Решението е в полза на община Доспат, като съдът определи, че въпросният имот е общинска собственост. Относно незаконния строеж, изграден от фирма на територията на Промишлената зона в града, общината е изпратила покана за доброволно изпълнение в срока по Заповедта на кмета на община Доспат за премахване на незаконния строеж. Ако фирмата доброволно не премахне в срока постройката, ще се премине към принудително премахване по реда на Наредбата на община Доспат, посочиха от екипа на кмета.
„Информираме гражданите, че Общината стриктно ще изпълнява задълженията си по Закона за устройство на територията относно незаконните строежи и при констатиране на такива длъжностните лица ще съставят констативни актове, а кметът на общината ще издава заповеди за премахване на незаконните строежи. В момента в съда са още две преписки, като се чакат решения .От началото на годината служителите по Контрол на незаконното строителство са съставили три Констативни акта-два за незаконно строителство и един за поставяне на преместваеми обекти без разрешение в общински имот край язовир „Доспат", допълниха от общинската администрация.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I