Тийнейджъри, чиновници, служители в чистотата, таксиметрови шофьори, бизнесмени… всичко живо търка билетчета на късмета. „От рано сутрината се редят пред павилиона и с кафето се вземат поне два билета. Правят го преди да отидат на работа, след като се върнат отново", разкрива продавачка в будка в Родопите, предлагаща шарените билети за търкане. По думите й, това е ежедневие.
По 500 родопчани средно на ден се „отчитат" пред всеки павилион за продажба на лотарийни билети в областните градове Кърджали и Смолян. Оборотите са в хиляди, а огромните печалби са рядкост. Това разкриват продавачи в специализирани павилиони за продажба на цигари, вестници, алкохол и… „мечти за охолство".
„Стотици на ден си купуват билети за търкане. Обикновено печалбите са минимални-от 3 до 20 лева, рядко сумата е 100 лева. Конкретно при мен не са се падали огромни печалби", коментира пред наш репортер служител в една от оборотните будки в централната част на Кърджали. По думите й, средно на ден около 500 души купуват поне по едно билетче на късмета, при цени от 2 до 20 лева.
Билети за около 300 000 лева на седмица пък се доставят в община Кирково всеки понеделник. Те обаче свършват още в четвъртък, коментират продавачи в местните търговски обекти.
„Шумните реклами за спечелили хиляди и дори милиони левове в различни места в страната явно предизвикват масовото търсене на късмета. Хора купуват билетчета на път към работа, на връщане също. Имало е случаи клиенти да оставят по 100 лева за билети", на свой ред отбелязва продавачка в Смолян.
За да се спечели големият джакпот от националната лотария трябва да се изтеглят 1 700 000 билета при 3 млн. тираж от една серия, което е неоправдан риск и води до неосъзнато пристрастяване с минимални шансове за печалба. Това пък изчислиха младежи от Родопите по време на изнесено обучение на тема „Как да се предпазим от капаните на хазарта". По време на събитието участниците се запознаха с видовете хазартна зависимост и въздействието им върху организма на подрастващите.
Големи победители в двата региона обаче не липсват. Преди време социално слаб родопчанин спечели 500 000 лева от билет, закупен с последните му пари. Тогава мъжът дори помолил продавачката да му услужи с мобилния си телефон, за да съобщи печалбата в София поради факта, че дори нямал пари за ваучер за телефона си.




Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I