Уникален заради постъпките си фирмен бос в Родопите се опита да се размине с присъда след рекет на служителите си, но… не се получи.
Управител на смолянска фирма изнудвал подчинените си с подписани от тях договори за заем. Шефката държала в „шах" служители, възползвайки се от документите при техен опит да напуснат фирмата. Те били съставени заедно с трудовите договори на лицата, частично попълнени, но подписани от служителите. В тях било упоменато, че влизат в имуществено задължение, без обаче да е посочено към кого, разкриха за „Родопи voice" запознати със случая. В един от договорите служител трябвало да изплати 10 000 лева. При опитите им да напуснат, те били заплашвани от управителя на дружеството Л.К., че договорите ще бъдат предоставени на лихвари.
На няколко пъти две от служителките подавали молби за напускане на фирмата, но тогава в ход влизал рекетът от страна на Л.К.
Шефката заявила на една от подчинените си, че „не може да напусне понеже има подписани празни листове и ще бъде дадена на „лихвари". Заканила се, че с подписания празен лист може да я накара да работи цял живот за нея, за което е необходимо да предупреди и семейството си".
Подчинените се обърнали към полицията, а случаят влезе в залите на Темида.
Както вече писахме, районните магистрати в Смолян осъдиха управителя с едно общо наказание от 8 месеца лишаване от свобода, отложено обаче с 3-годишен изпитателен срок. Присъдата бе потвърдена и от Окръжния съд в Смолян.
Осъдената „рекетьорка" пък поиска отмяна на присъдата и връщане на делото на първа инстанция, където да бъде разгледано от друг състав на съда. Апелативните магистрати в Пловдив обаче не уважиха иска, като решението им е окончателно.



Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I