„Даваш 2000 лева, за да ги занеса в София и ви решавам проблема с незаконното строителство". Тази оферта направила жена на родопско семейство, представяйки се за адвокат. Разбира се, всичко се оказало измама и фамилията от девинско село „изгорляла" с парите, разкриха за 24smolian.com запознати със случая.
Ц.Е. живеела на квартира при семейството в селото. Тя работила в една фирма заедно със съпругата на измамения мъж. Дамата споделила пред нея за проблеми, които имали с незаконна постройка между къщата и плевнята. Семейството имало разрешение само за двойни гаражи и санитарен възел на втория етаж. Проблемите обаче можели да се решат, посочила представилата се за адвокат квартиранка. „Ще говоря със София, ще питам колко пари ще искат, за да се свърши работа", обещала колежката на съпругата с мотив, че постройката може и да бъде легализирана. По-късно жената поискала 2000 лева, за да ги предостави в столицата и отделно 500 лева за хонорара й. Парите пък били осигурени от сина на измамения съпруг. Той лично закарал Ц.Е. с автомобила си до Михалково, откъдето жената отпътувала за столицата. Същата вечер „адвокатката" се върнала с кола със софийска регистрация.
Минало време, проблемите с незаконната постройка така и не били разршени, а прецаканият родопчанин разбрал, че парите му няма да бъдат възстановени.
Цялата история бе разкрита в съда, където преметнатият мъж завел дело. Девинските магистрати наказаха Ц.Е. с година затвор. След обжалване пък, Окръжният съд в Смолян промени ефективната присъда на условна, с 4-годишен изпитателен срок. „Адвокатката" ще трябва да върне сумата от 2000 лева.







Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I