Шофиране с алкохол - затвор, след употреба на дрога - отново затвор. Зад волана без книжка - пак решетки. Все повече набъбват делата срещу водачи, завършили с ефективно наказание. Наглед е странно - за причинена смърт на пътя присъдата най-често е условна, но за гореизброените?! В мотивите на най-суровите наказания обикновено се посочва рецидив. Погазване на всякакви правила и порядки и то неведнъж. В един момент „малкото камъче обръща каруцата" и праща управляващия я към пандиза.
Един път спипан с алкохол зад волана и три пъти без книжка. Следват четири присъди. Последната е 8 месеца „строг" затвор. Става въпрос за 30-годишен родопчанин, но с трайно установени навици да кара извън закона.
„Едното води към другото", могат да коментират негови колеги. „Хващат те пиян, но не можеш без автомобил. Караш без книжка, но отново си спипан. Пак сядаш зад волана защото се налага. И отново, и отново те хващат, а наказанията стават все по-сериозни. Като плаващи пясъци. Попаднал веднъж в тях, следва само затъване", е може би единственият анализ на подобно поведение. Освен ако просто не се касае са изключителна ненавист към правилата на поведение, наложени за съществуването на едно нормално общество.
С обществено порицание ще озаптяват хлапак в родопско село, за който училището не влиза в приоритетите. Момчето за пореден път бива спипано да управлява мотоциклет без да притежава шофьорска книжка. Тийнейджърът няма завършен осми клас, не посещава училище, а основното си образование се опитва да избута по индивидуална програма. Въпреки това, непълнолетният родопчанин си купува мотоциклет, с който обикаля из селото без регистрационни табели. Момчето било хващано от полицаи да управлява без необходимия китап, но това не му попречило отново да яхне мотора. Второто му залавяне било след като лично кметът на селото подава сигнал до полицията… Последното му наказание бе разлепено на входа на школото, за да стане достояние на всички.
Това е началото на незачитането на правилата. Малки провинения с малки наказания, вграждащи в манталитета бъдещото поведение в обществото. Тогава обаче следват други наказания.
24smolian.com
Очаквайте по темата днес:
„Наркопоколението" вече е зад волана и става страшно!
Колко са дрогираните водачи на МПС и колко пияните в региона


  

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I