Водачите на МПС, които пробват скоростни рекорди по пътищата в област Смолян трябва да охладят „любовта на десния крак върху педала на газта“!
Новата, супермодерна преносима камера на Пътна полиция в Смолян е добра новина за тези, които спазват правилата за движение, и не толкова за яростните и опасните на пътя.
Преносимата установка за контролиране на скоростта работи на принципа на лазерен принтер и разпознава не само регистрационните номера на българските автомобили, но и на чуждите, което улеснява по-бързото изпращане на електронни фишове. Едновременно могат да бъдат заснети трима нарушители и всеки от тях ще си получава глобата. Също така, след като техническото устройство бъде инсталирано и стартирано, не се изисква полицейско присъствие и то работи в автоматичен режим. Всяка една камера е снабдена с мобилна карта, която изпраща данните автоматично в базата данни на МВР.
Камерата ще може да засича джигитите на пътя до 130-140 метра, в зависимост от метеорологичните условия и видимостта.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Нека първо да оправят знаците по пътищата. Те са поставени през 1980 година и не отразяват реалната безопасност и проблеми в пътните участъци. Навсякъде са поставили знаци, които се използват за "хранилка" и писане на фишове. А на опасните участъци и проблемни места няма ни камера , ни полицай. Водещото следва да е безопасността на шофиране, а не печатане на актове. Ето-Кърджалийска област са започнали вече преглед на знаците по пътищата. Знакът за скорост до 40 км. вече не се среща в населените места по пътя Бял извор-Кърджали

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I