74 безработни започват работа по програми в Смолянско. Предвижда се да се осигури трудова заетост при пълен работен ден на лица от най-уязвимите групи на пазара на труда, като за целта вече в Комисията по заетост са постъпили общо 11 броя проектни предложения от всички 10 общини и 1 - от Областна администрация Смолян. Освен социална сигурност в краткосрочен план за тези лица, програмата позволява обезпечаване на текущи дейности, които общинските администрации не могат да покрият по други проекти и програми. Обхватът на заложените дейности е на територията на цялата област с всички 10 общински центъра, в общо 34 населени места, като работата на терен ще стартира от месец юни тази година. Благодарение на откритите нови работни места, общините по места ще успеят да подпомогнат дейностите си от комунално-битов характер, благоустрояване и поддържане на общи части и други общополезни дейности, става ясно още от приетата от областната Комисия по заетост Регионална програма за заетост.
Размерът на исканите финансови средства за област Смолян за шестте месеца на летния полусезон са на обща стойност 269 964,00 лева.  Средствата се осигуряват от държавния бюджет и са предвидени в Националния план за действие по заетостта за 2018 г.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I