Стотици са били привлечени от възможностите на Родопите за ловен туризъм. 273 авджии, от които 81 чужди граждани, са гърмели по дивеч срещу заплащане през изминалата година, съобщиха от Регионалната дирекция по горите в Смолян. Подобен род туризъм се предлага в региона главно в Държавното ловно стопанство „Извора" в Девин.
Общата площ на стопанствата за авджии е 299 542 хектара.
Ловците на територията на област Смолян членуват в 63 ловни дружини, обединени в 6 ловни сдружения, като заверили билети за м.г. са били 3 714 ловци.
През този сезон точните мерници на ловците са повалили общо 12 благородни елена, 268 сърни, 911 диви свине, 86 заека, 17 вълка, 665 лисици.
Съставени са 6 бр. актове на ловци за установяване на административни нарушения по Закон за лова и опазване на дивеча. Най-честото нарушение на Закона за лова е за ловуване без разрешително за лов.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I