Шест години и половина затвор ще трябва да изтърпи родопчанин, който беше екстрадиран от Германия по искане на Пловдивския апелативен съд, съобщиха от пресцентъра на съдебната палата. Ангел Чавдаров е осъден за това, че на 18 юли 2015 г. по пътя Кричим – с.Устина е управлявал лек автомобил, без да има необходимата правоспособност и нарушавайки правилата за движение, причинил смъртта на двама младежи. При разглеждане жалбата на подсъдимия срещу присъдата е констатирано, че същият е напуснал страната. Пловдивският апелативен съд издаде Европейска заповед за арест спрямо Ангел Чавдаров. Установи се, че той се намира на територията на Германия. След задържането му немските съдебни власти разрешиха предаването му в България за продължаване на наказателното производство срещу него. Това е първата Европейска заповед за арест, издавана от Апелативния съд в Пловдив, посочиха от пресцентъра. Присъдата е потвърдена от ВКС, влезе в сила и наказанието вече се изтърпява.
Вечерта на 18 юли 2015 г. около 20.30 ч. подсъдимият срещнал свои приятели – единия на 25 г., а другия на 21 г. С управлявания от него автомобил „Форд" тримата тръгнали от гр. Кричим за с. Устина
Поради навлизане в опасни завои пътят бил сигнализиран със знак, ограничаващ скоростта до 60 км/ч. Въпреки това подсъдимият се движил със 120 км/ч. Излязъл от завоя и се ударил челно в идващия насреща камион „Камаз". В резултат на произшествието двамата пътници починали. При разглеждане на делото е установено, че подсъдимият не е посещавал курсове за обучение и не притежава свидетелство за правоуправление. Санкциониран е за управление на МПС без необходимата правоспособност. Автомобилът, с който е причинена катастрофата, е закупен няколко месеца по-рано, но не е регистриран в КАТ.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I