Удължиха разследването до юли, предстоят множество разпити

Предстоят множество разпити по случая „Скелет на жена в хотел в Смолян". Срокът на разследването е удължен до месец юли. Със сигурност се касае за убийство.
Това обяви за „Родопи Смолян" зам.-окръжният прокурор на Смолян Недко Симов. Той бе категоричен, че ДНК експертизите са доказали, че човешките останки са на жена, изчезнала преди 26 години. Името на жертвата е Росица Лазарова Димова, родом от село Борово, община Лъки.
Тройните съдебномедицински експертизи са категорични, че става въпрос за убийство. „Работи се по няколко версии за установяване на извършителя. Разпитани са много свидетели до този момент, предстоят още разпити. Ако е необходимо срокът на разследването ще бъде удължен още. Към момента не можем да оповестим повече информация, която може да улесни извършителят", категоричен бе прокурор Симов.
Както вече писахме, Росица Димова е видяна за последно на 7 ноември 1991 година. Жената излиза от дома си в Смолян с цел да пътува за родното си село Борово.
31-годишната родопчанка не е била омъжена, но е живеела на семейни начала с мъж.
Скелетът на убитата бе открит на 30 август м.г. в шахта за аспирацията при ремонт на известен хотел в Смолян.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I