Деца от „Палас"-Рудозем бяха на футболен турнир в Гърция. Те играха срещи пред погледите на скаути на испанския гранд „Валенсия".
За надпреварите говори президентът на клуба от Родопите Хайри Шерифов.

-Г-н Шерифов, как премина турнирът, който се проведе в Гърция?

-Турнирът в Гърция бе голямо училище и за нас, и за децата. Той премина по изключително приятен и поучителен начин, който ни позволи да почерпим много опит и позитиви. Отдаде ни се шанс да играем срещу много класни отбори, сред които четвъртия във висшата лига на Испания  – „Валенсия" – деца, родени 2005 г., които миналата година спечелиха полуфинала за Купата на Краля в Испания, побеждавайки „Барселона" с 3:2. Успяхме да покажем голяма част от качествата ни на чужд терен, противопоставяйки се на играчи, които демонстрират много добър футбол. Най-важното обаче е, че бяхме част от елитно състезание, наблюдавано от редица спортни деятели и обществени лица, което спомогна за засилването на самочувствието на децата, както и на вярата в собствените им възможности.

-Как се представиха децата, които взеха участие в надпреварата?

-Според информацията, която получих от Джордж Толиас – главен мениджър на „Валенсия" и директор на програмата за Югоизточна Европа на Global Premier Soccer, която бе организатор на спортното мероприятие в Гърция, на турнира са присъствали 7-8 скаути от Испания, Италия и Гърция, които дават висока оценка за играта и старанието на нашите деца. Получихме много овации и поздравления въпреки, че бяхме принудени да вземем неособено подготвени играчи от гръцки школи и да попълним състава ни в движение, понеже някои от футболисти ни не дойдоха на състезанието. Ръководството на „Валенсия", треньорите и GPS организацията забелязаха борбения дух на българския отбор, а също и индивидуалните качества на момчетата, които бяха част от него, затова със сигурност можем да кажем, че цялостното ни представяне бе на доста високо ниво.

-Бихте ли посочили момчетата с най-добра изява на провелото се футболно състезание?

-Момчетата, които демонстрираха най-добра техническата, тактическата и физическата подготовка на провелия се турнир, бяха роденият през 2002 г. Тефик Баки и роденият през 2003 г. Филип Чукаров. Тефик Баки изпъкна с достойна игра и успя да отбележи гол, затова и неговото представяне бе оценено като много добро. Отличникът ни обаче бе Филип Чукаров. Той направи супер представяне, участвайки в 5 мача, записвайки 5 гола и 4 асистенции. Чукаров бе забелязан от скаутите и за него бе потърсена информация от нас. Има интерес към него, а също и получени предложения за неговото бъдещо развитие.

-А бихте ли казали няколко думи и за това какво планувате за малките футболисти до края на месец април?

-До края на месеца възнамеряваме да вземем участие в още един детски турнир, който отново ще се проведе в Гърция. Работим по въпроса и оформяме състав, с който да се представим. Търсим потвърждение от родители и се надяваме да успеем с подготовката навреме.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I