Кмет и полиция не могат да го накарат да премести шасито си от пътя

Опак родопчанин изнерви цяло село след като в продължение на месеци отказвал да премести самоходното си шаси, паркирано на улица пред дома му. Нито честванията на празници в  населеното място, нито дейностите по сметоизвозване и снегопочистване, както и молбите на комшиите му, успели да трогнат В.Г. Мъжът пък признавал заповед само от… министър, разкриха за „Родопи Смолян" съседи на родопчанина в чепеларското село Павелско.
Част от населеното място се оказало блокирано от транспортното съоръжение на мъжа. То стояло от месеци на стръмната улица, стеснявайки допълнително участъка, а движенето на камиони било невъзможно. Неведнъж кметът на Павелско Нели Дочева отправяла молби шасито до бъде преместено след множество сигнали на шофьори. Техника на фирмата за чистота не можела да премине, за да обслужи контейнерите на улицата. През зимата пък павираният участък не можел да се почисти от машини поради същата причина. В.Г. дори отказал да съдейства на съсед, който започнал ремонт на къщата си, а камион с материали не можел да премине. Молби и увещания не помогнали. Родопчанинът отказал дори да бъде опесъчена улицата за честването през януари на освобождението на селото. Отказал да получи и официлните писма от страна на кмета. Това пък принудило местния управник да се обърне за съдействие към полицията. Двама служители на реда посетили В.Г., но след като му поискали лична карта за издаване на писмено разпореждане да премахне транспортното средство от улицата, В.Г. категорчно им отказал да предостави данните си с мотив, че „не те са лицата, които могат да му искат лична карта", а трябвало заповед от министъра. Родопчанинът дори се опитал да се скрие у дома си от униформените, които обаче го задържали за осуетяване на полцейска проверка.
След месеци „блокада" на улицата, В.Г. бе глобен с акт за 500 лева. Съдът в Чепеларе потвърди санкцията след като жителят на селото обжалва.



Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I