Кметът на Мадан Фахри Молайсенов направи официалната първа копка на мащабния ремонт на централната градска част. Със старта на строителните дейности ще се обнови визията на централния площад за първи път от 50 години насам.
В присъствието на депутата Хайри Садъков, председателя на Общинския съвет Бехчет Сираков, проектантската фирма, строителния надзор и граждани, Молайсенов посочи високата значимост на този обект, защото центърът е лицето на всяко населено място. Той изрази надежда, че метеорологичните условия ще благоприятстват завършването на обекта в срок и за празника на града жители и гости на Мадан ще могат да се радват на обновена централна градска част.
„Пожелавам на изпълнителите и строителния надзор да завършат проекта в срок и качествено. Благодаря на всички колеги, които работиха по проекта до тук и които ще продължат да работят по него до завършването му. Ще има много трудности, но такава реконструкция в Мадан не е правена от 50 години, а се надявам да оставим нещо за поколенията след нас", каза още кметът.
С изпълнението на ремонтните дейности площадното пространство ще претърпи цялостна промяна, включваща изцяло нови настилки, модернизирана алейна мрежа, кътове за отдих, нов шадраван, детски площадки, сцена, както и ще бъдат изградени подходи за достъп на хора с увреждания и др.
По думи на кмета стана ясно, че до няколко дни се очаква да стартира и изпълнението на проекта за обновяване на читалището.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I